HISTORIE

De hele familie in de vleeswaren


Peter Wilner (1961)
 liep op zijn 11e al rond in de marktwagen van vader Jan. Die had in dat jaar bedacht dat de verkoop van vleeswaren op markten in het Noorden ook wel eens succesvol zou kunnen zijn. Geboren onder de rook van Amsterdam kende hij die trend uit het Westen. Een paar jaar combineerde hij als eigenaar café De Wolthoorn in de Turftorenstraat met een marktwagen. Maar uiteindelijk koos de voormalige groenteboer uit Zwanenburg er met zijn vrouw Aat voor om zich helemaal op de verkoop van vleeswaren op de markt te concentreren.

Zoon Peter stapte op zijn 16e definitief bij hem in het bedrijf. Vrij vlot daarna kwam Trijntje Glas (1958) als hulpkracht in de wagen en zij is nooit meer weggegaan. Peter en Trijntje werden verliefd en trouwden.

Het werden jaren van keihard werken, zeker toen het gezin zich uitbreidde met de zonen Jan Leo (1983) en Mark (1985) die door de week in alle vroegte liefdevol door opa en oma werden verzorgd.

De geschiedenis herhaalde zich op het moment dat Jan Leo op zijn 11e meeging naar de Vismarkt om te helpen in de vleeswaren-wagen van de familie. Op nog jongere leeftijd ging de kleine Jan Leo al graag met opa Jan naar Amsterdam om handel op te halen.

Ook Jan Leo stapt naar het voorbeeld van zijn vader, op zijn 16e voor vast in het bedrijf. Hij kreeg meteen een eigen wagen die bij gebrek aan rijbewijs door opa Jan op de juiste plek werd gezet. Zijn eerste markt was die in Paddepoel.

Bij zoon Mark duurde het iets langer voor hij de stap maakte, maar ook hij koos in 2010 volledig voor het familiebedrijf. Zijn vriendin Natascha (1989) kreeg er ook een baan en zo is de hele familie Wilner dagelijks in de weer met de verkoop van vleeswaren op 31 markten in het Noorden.

De beide zonen Wilner rijden met twee luxe verkoopwagens rond en daarnaast bedienen de drie franchisers Peter van der Laan, Freddie en Johnny Slotegraaf de noordelijke consumenten met hun eigen wagens.

Peter, Trijntje, Jan Leo en Mark zitten samen in een vennootschap onder firma en blijven gericht op de toekomst.

Verse producten met een goede prijs-kwaliteit-verhouding en een gezellig praatje bij de kraam maken Vleeswarenspecialist Wilner uit Roden tot een begrip.